Älvsbyns Energi AB söker en ingenjör inom Energi & Miljö

Vill du bli en del av Älvsbyns Energi AB som till uppdrag har att producera värme och el, sköta renhållning, vatten & avlopp samt gator och skapa en god och lönsam affär för Bolaget?

Älvsbyns Energi AB arbetar framåtriktat med utveckling av nya affärer, uppfylla gällande lagar och andra krav, tillse att vår verksamhet arbetar efter gällande tillstånd samt arbeta för att uppfylla ställda mål inom företaget. Som ingenjör inom energi och miljö kommer du att vara ansvarig för vår mätvärdeshantering, taxemodell, konstruktion, beräkningar och upphandlingar. Du kommer även att arbeta med utsläppsrätter, elcertifikat och miljörapportering

Älvsbyns Energi AB verkar i en framtidsbransch och är inne i en spännande utvecklingsfas kopplat till energiomställning och ny teknik. Älvsbyns Energi AB är en framåtriktad arbetsgivare som värnar om medarbetarnas balans i livet och arbetslivet.

Hos oss är allas engagemang, delaktighet och ansvarstagande framgångsfaktorer för att vi tillsammans ska skapa en attraktiv kommun med livskvalitet för alla som lever och verkar här. Både du och företaget ska utvecklas på ett framåtriktat och långsiktigt sätt. Vår arbetsmiljö präglas av stark teamanda, hög motivation och frihet under ansvar. Hos oss har du stora möjligheteter att vara med och påverka.

Mångfald är en naturlig del i vår verksamhet. Vi ser olikheter som en styrka och en förutsättning för konkurrenskraft och tillväxt.

Arbetsuppgifter:

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

·         Delta i och driva upphandlingar (LOU).

·         Hantering av utsläppsrätter och ursprungsgarantier.

·         Hantering elcertifikat

·         Ansvara för taxemodell, ta fram underlag för tariff- och taxeberäkningar fjärrvärme.

·         Räkna och dimensionera fjärrvärmenät, ta fram konstruktionshandlingar.

·         Leda och driva projekt

·         Kunddialog

·         Ansvara för att ta fram försäljningsstatistik och övrig statistik till myndigheter

·         Ansvara för drift, underhåll och investeringar i systemet för mätvärdesinsamling.

·         Miljörapportering

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskoleingenjör med inriktning mot Energi och/eller miljö och har något års erfarenhet eller har utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter och har projektledarkompetens.

Du uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person trivs du med att arbeta självständigt i nära samarbete med andra. Du är en strukturerad, initiativrik, kommunikativ person som skapar goda relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är direkt underställd VD på bolaget.

Vill du veta mer? Kontakta VD Mattias Broström på 0929–72381 eller mattias.brostrom@energi.alvsbyn.se.

Din ansökan vill vi ha senast 2020-08-15 per mail till: info@energi.alvsbyn.se