Dina rättigheter

Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg och nöjd med oss, vi vill leverera tjänster, produkter och service av högsta kvalitet. Om du känner dig missnöjd, har synpunkter eller klagomål är du alltid välkommen att kontakta vår Kundservice, i de allra flesta fall kan vi lösa problemet tillsammans. Om du ändå känner att du vill ta ditt ärende vidare finns bra information om var du då kan vända dig nedan:

Här kan du läsa om de allmänna avtalsvillkoren.

Allmänna reklamationsnämnden

Till Allmänna Reklamationsnämnden kan du vända dig för hjälp i olika konsumenttvister. Myndigheten har som huvudsaklig uppgift att opartiskt – och utan avgift för parterna – pröva konsumenttvister. Anmälan kan göras av en enskild konsument som har en tvist med en näringsidkare om köp av en vara, tjänst eller annan nyttighet. 
www.arn.se

Energimarknadsinspektionen

En tillsynsmyndighet som ser till att elmarknaden fungerar som den ska. De tar emot klagomål gällande bland annat elnätspriser och leveranskvalité

Ditt skydd som fjärrvärmekund | Ei.se – Energimarknadsinspektionen

Rådgivning

Kommunala konsumentvägledare

Det finns många lagar, riktlinjer och branschöverenskommelser som skyddar dig som konsument. Du kan vända dig till kommunen om du vill ha information om dina rättigheter och skyldigheter. Älvsbyns kommun samarbetar från och med 1/1 2021 med Piteå kommun gällande konsumentfrågor.

Konsumentvägledning | Älvsbyns kommun (alvsbyn.se)

Kommunala energi- och klimatrådgivare

Hos din kommun kan du få oberoende energi- och klimatrådgivning. På Energirådgivning | Älvsbyns kommun (alvsbyn.se) kan du läsa mer om energi- och klimatrådgivning där du också hittar kontaktuppgifter till din kommuns energi- och klimatrådgivare. Rådgivningen är gratis och opartisk.

Konsumenternas Energimarknadsbyrå


är en självständig byrå som kostnadsfritt informerar, ger råd och vägledning i energifrågor.
www.energimarknadsbyran.se

Ångerrätt

Efter att vi har skickat avtal till dig har du alltid 14 dagars ångerrätt. Kontakta vår kundservice om du vill ångra dig eller använd konsumentverkets blankett. Mer information om distansavtalslagen hittar du på konsumentverkets hemsida.

Ångerrätt | Hallå konsument – Konsumentverket